Video's


Traumatische bevalling en PTSS

Voor iedere vrouw is een bevalling een aangrijpende gebeurtenis. Maar voor sommige vrouwen is een bevalling traumatisch verlopen en houden zij ook weken na de geboorte nog klachten van stress en angst. Dan is het belangrijk om hierover te praten! Twee video's waarin ze aandacht besteden aan het verwerken van een traumatische bevalling. 


Depressie na bevalling

Iedereen zegt dat je zweeft op een roze wolk als je kind net geboren is. Maar wat als deze wolk niet roze is, maar pikzwart? De documentaire 'Roze Wolk' probeert dit persoonlijke, kwetsbare en pijnlijke proces bespreekbaar te maken.

RTL Nieuws: Er is veel schaamte rondom een postnatale depressie. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse vrouwen met een postnatale depressie het moeilijk vindt om erover te praten. 

 

Een andere interessante video kun je hier vinden. In deze radiouitzending is Karin den Oudsten te gast. Zij is de grondlegger en voorzitter van Stichting Me Mam en ervaringsdeskundige met een postpartum depressie. 


Psychose na bevalling

Waandenkbeelden, verward denken, achtervolgingswaanzin, of je baby echt iets aan willen doen. Het zijn kenmerken van een kraambedpsychose. Het Erasmus Medisch Centrum komt met een nieuwe behandeling, met indrukwekkend resultaat.